Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel kar koli drugega kot ustvarjal in na krožniku povezoval nove okuse.
Kuha, odkar pomni, v profesionalni kuhinji pa se kali že od svojega 14. leta. Najraje kuha za svojo izbranko, pa za mamo in prijatelje. Brez treme je kuhal pomembnim gostom, ko pa kuha za taščo, se mu še vedno kdaj zašibi roka. Verjame v to, da je s kančkom spodbude prav vsak lahko kuharski šef doma.
Se tudi vi zalotite, kako na družabnih omrežjih namišljeno vihtite kuhalnico, všečkate in shranjujete vse recepte kulinaričnih vplivnežev, nato pa kuhate tiste tri preverjene jedi? Morda ste eden tistih, ki že lep čas delate od doma in vam je nova realnost povsem spremenila kuharske in prehranjevalne navade? Potem bo nova oddaja Televizije Slovenija kot nalašč za vas. S ščepcem pomoči izostrenih brbončic sicer komaj 25-letnega Klemna zdaj brez izgovorov do vaših kulinaričnih mojstrovin, s katerimi se boste želeli pohvaliti. Saj veste: če nisi fotografiral, nisi jedel.
Strokovno so Klemna gnetla in urila najprepoznavnejša imena slovenskih kuharskih mojstrov, pomeril se je na številnih tekmovanjih in kuhal za olimpijsko kulinarično komisijo. Zdaj se bo preizkusil še pred televizijskimi kamerami in skupaj z gledalci pripravljal enostavne, vendar sodobne in okusne jedi za vsak dan in vsak žep.
Pod scenarij se je podpisala Valentina Smej Novak, založnica in publicistka, izkušena avtorica in snovalka sodobnih kuharskih vsebin ter poznavalka televizijskih in knjižnih kuharskih uspešnic.
Pri izbiri kuharja in osrednjega protagonista oddaje je sledila svojemu občutku, pravi urednica oddaje Tanja Rosandić, ki je v Klemnu prepoznala pravo mero strokovnosti, srčnosti in prikupnosti, danes vse redkeje prisotne skromnost ter Klemnovo veliko željo po tem, da izkoristi ponujeno karierno priložnost in pokaže, iz kakšnega testa je.
Šef doma od ponedeljka, 28. februarja, na TV SLO 1. Pripravite lonce, dišalo bo.