V postopku hrvaške zaščite slavonskega kulena Slovenija ni nasprotovala registraciji, je pa z ugovorom želela zaščititi slovenske pridelovalce in proizvajalce. Celjske mesnine, ki prav tako proizvajajo mesnino s tem imenom, imajo petletno prehodno obdobje za uporabo tega imena, izraz kulen/kulin pa se lahko v Evropski uniji uporablja še naprej.
Slavonski kulen je suha klobasa, ki se izdeluje med 1. novembrom in 31. marcem v Slavoniji na Hrvaškem in ima več kot 200-letno tradicijo. Klobaso tradicionalno ponujajo ob verskih in družinskih praznovanjih in praznikih. Proizvod bo dodan na seznam več kot 1.410 že zaščitenih izdelkov.
Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje