Nekateri evropski proizvajalci so napovedali, da se bodo čokoladni izdelki podražili za od šest do deset odstotkov. Vzroki za podražitev naj bi bili po navedbah proizvajalcev vnovična slaba letina kakava, višje cene mlečnih izdelkov, to je mleka v prahu in masla, podražili pa so se tudi lešniki in žito.
Januarja 2008 se bodo zagotovo podražili izdelki švicarskega proizvajalca čokoladnih izdelkov Lindt & Sprüngli, podražitve pa napovedujejo tudi v Kraft Foods, kamor med drugim spada tudi Milka.
Septembra so se v povprečju za od 10 do 15 odstotkov podražili kruh, izdelki iz moke in jajca, oktobra pa bodo sledile nekaj več kot desetodstotne podražitve mesnih in mlečnih izdelkov.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje