Lendavska trgatev poteka vsako leto v začetku septembra na različnih krajih v mestu. Gre za praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom in bogato kulinarično ponudbo, z bogračem, langošem, pereci pa tudi z ribami in seveda z lendavskimi vini.
Turistična društva in krajevne skupnosti so se letos predstavili z običaji, opravili in nošami ter kulturno dediščino, največ pozornosti pa je vzbudilo kuhanje 1801 kilograma bograča, ki se je potegoval celo za naziv Guinnessovega rekorderja. Šest kuharjev in 20 pomočnikov ga je v Lendavi kuhalo kar 16 ur.
Ali so tudi leta 1985 kuhali bograč, ne vemo, novinar Boris Cipot o tem v prispevku, ki je bil v TV Dnevniku objavljen 15. septembra tistega leta, ni poročal. Je pa dejal, da so se domačini in obiskovalci veselili pozno v noč, čeprav je bilo zaradi zmrzali tisto leto malo vina.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje