Napihovanje je njen zaščitni mehanizem. Do takrat so jo že nekajkrat odkrili v hrvaškem morju, pred desetimi leti pa smo prvič poročali tudi o njeni najdbi pri nas. Ko smo pobrskali po arhivskih novicah, smo našli izjavo ribiča, ki je dejal, da je bila riba dolga okoli 35 centimetrov in je tehtala nekaj manj kot kilogram.
Iz te vrste japonski kuharski mojstri sicer pripravljajo znano in cenjeno poslastico fugu – a le, če ji pred tem previdno odstranijo vsa prebavila, predvsem jetra, saj ta vsebujejo močan strup tetrodotoksin, ki naj bi bil kar 1200-krat bolj strupen od cianida.
Kako so o zanimivi najdbi 23. novembra leta 2012 poročali v Slovenski kroniki na TV Slovenija, pa v spodnjem arhivskem posnetku.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje