Uradni blagoslov tega naziva so ji dali tudi sodniki Guinnessove knjige rekordov, saj so izmerili, da je dolga kar 122 metrov - torej največ do zdaj.
Znamenito francosko štručko s hrustljavo skorjico in mehko sredico so spekli s posebej za ta podvig izdelano premično pečico, delavci pa so napredovali po 20 metrov na uro.
"Zelo težko je bilo peči tako veliko bageto, saj smo bili zunaj in je bilo precej hladno," je povedal eden od pekov.
Obiskovalci so si oblizovali prste
Finančna sredstva za dogodek je priskrbel italijanski proizvajalec Ferrero, ki je želel podreti prejšnji rekord (111-metrsko bageto francoske verige supermarketov), nato pa štručko rekorderko namazati s svojim znamenitim izdelkom - lešnikovo-kakavovim namazom Nutello.
Tega so se posebej razveselili obiskovalci Expa, saj so se lahko mastili z namazanimi kosi narezane bagete velikanke, ki so jih razdelili mednje.
To je bil sicer že četrti rekord, dosežen na letošnjem Expu - tam so med drugim spekli tudi največjo pico na svetu, pet ton težko ter dolgo kar kilometer in pol.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje