Njegovo skoraj sedem metrov visoko drevo je krasilo nakupovalni center v Hongkongu. Čeprav ni bilo nikoli vpisano v Guinnessovo knjigo rekordov, pa je napis poleg čokoladne skulpture ponosno oznanjal, da gre za svetovni rekord.
Nato je prišel več kot deset let mlajši kuhar Patrick Roger, ki je novembra letos izdelal čokoladno božično drevesce, visoko skoraj desetih metrov. Pravi mali čokoladni čudež je tako več kot prepričljivo prekosil Robyjevo delo. Tudi Roger svojega izdelka ni vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je vztrajal, da gre za dobrodelno delo. Dele drevesca je namreč prodal na dražbi, denar pa namenil organizaciji, ki preučuje živčno-mišična obolenja.
Skulptura, za katero je Roger porabil mesec dni in čokolado v vrednosti 45.000 ameriških dolarjev, je očitno razjezila Robyja. "Kadar koli lahko izdelam čokoladno drevesce, visoko več kot 12 metrov," je za ameriške medije zatrdil Roby. Kdaj pa naj bi to bilo, še ni povedal.
Velika čokoladna božična drevesa in preostale zimske skulpture so iz čokolade pripravljali tudi nekateri drugi kuharji. Njihove stvaritve si lahko ogledate spodaj, Rogerjevo jelko pa pobliže spoznajte v priloženem videu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje