Se spomnite, kako nas včasih v restavraciji razveseli umetelno izrezljan košček korenja ali paradižnika, ki skupaj z vejico peteršilja krasi naš krožnik? Pred dnevi pa so na Kitajskem pripravili veliko tekmovanje, kjer so svoje sposobnosti pri rezljanju zelenjave preizkušali številni tamkajšnji kuharji. Pod njihovimi spretnimi rokami so nastajale prave umetnine, od gradov do vseh drugih mojstrskih podob, pri katerih je vsak detajl skrbno izdelan.
Konec decembra pa mehiško mesto Oaxaco preplavi redkev. Domačini v okviru božično-novoletnih praznovanj 23. decembra pripravijo Noč redkve in takrat iz gomoljev te zelenjave izrezujejo tako manjše umetnine kot tudi velike izdolbene maske, ki predstavljajo njihove tradicionalne like, si jih poveznejo na glavo ter se udeležijo povorke po mestnih ulicah.
Aprila pa predmestje Tokia gosti veliki festival, posvečen plodnosti, na katerem delijo gomolje redkve, izrezljane v obliki penisa.
V spodnji fotogaleriji smo zbrali nekaj slik s festivalov na Kitajskem, v Mehiki in na Japonskem, ko se zelenjava spremeni v material za izdelavo umetniških skulptur.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje