Ljubiteljem praženega krompirja domislic ne manjka. Foto: Turistično društvo Mokronog
Ljubiteljem praženega krompirja domislic ne manjka. Foto: Turistično društvo Mokronog

Na festivalu, posvečenem praženemu krompirju, se je letos zbralo sedem ekip, ki so pražile krompir. Spretne roke kuharjev so zmešale mast, čebulo, slanino, ocvirke, kuhan krompir in sol ter tako ustvarile odlično kulinarično dobroto.

Na veliko veselje zbranih obiskovalcev je ekipa Turističnega društva Mokronog pripravila kar 55, preostale ekipe pa po sedem kilogramov praženega krompirja, ki je pridno izginjal s krožnikov, nekateri so si zraven postregli še s polprekajeno klobaso, drugi pa so uživali v praženem krompirju kot samostojni jedi.

Festival pa je imel tudi slavnostno noto - odkrili so namreč spominsko obeležje v spomin na prvi svetovni festival praženega krompirja, ki je 24. septembra 2001 potekal prav v Mokronogu.