Vsako junijsko soboto boste lahko spremljali pripravo slastnih dobrot priznanih kuharskih mojstrov. Foto: MMC RTV SLO
Vsako junijsko soboto boste lahko spremljali pripravo slastnih dobrot priznanih kuharskih mojstrov. Foto: MMC RTV SLO
Nova kuharska oddaja Kuhajmo!

Prvo junijsko soboto je kuhal Jože Bukovinski, ki je razkril številne skrivnosti pečenja mesa pod žerjavico, ki ga mnogi poznajo kot pripravo jedi "pod peko" oz. "pod sačem". Mojster Bukovinski je slovenski prvak peke na žaru, skrbi pa tudi za sprejeme in bankete na irskem veleposlaništvu. Brez irskih receptov zato ni šlo - pripravil je okusne irske kruhke, ki jih Irci imenujejo "scones".

Prihodnjo soboto bo kuhalnico vihtel Jernej Podpečan, ki ga poznajo številni udeleženci kuharskih delavnic, pohvali pa se lahko tudi z gostovanji zunaj naših meja. Brbončice bo vzdražil z odlično marinirano poletno zelenjavo z grenivko, krešo in kozjim sirom. Razkril pa bo tudi, kako na žaru pripravimo malce posebne mesne polpete v foliji.

Matija Pozderec je nekdanji kapetan slovenske kuharske reprezentance in odpredsednik sekcije kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Dokazal bo, da je peka rib na žaru enostavna in vas očaral z domiselnim lososom z gorčično omako. Gotovo pa vas bo prepričala tudi osvežilna koktajl solata z meto in šampanjskim šodojem.

Lojze Čop pa se bo lotil pečenja sladko pikantnih rebrc na žaru s krompirjevo zloženko, za osvežitev pa bo poskrbel jagodni sorbet in sladoled z okusom burbonske vanilje. Mojster Čop je nekdanji član mladinske kuharske reprezentance, danes pa uspešni vodja družinskega kulinaričnega podjetja.

Nekaj utrinkov s snemanja oddaje Kuhajmo! si lahko ogledate v spodnji galeriji, v priloženem videoposnetku pa si oglejte prvo oddajo.

Nova kuharska oddaja Kuhajmo!