"Ker nimamo kvote, smo se odločili, da bomo šli v mednarodne vode. Vse ribe, ki so ulovljene, morajo biti izpuščene, neranjene in ulovljene z razgradljivim trnkom," pojasnjuje Egon Brecelj iz Ribiškega društva Skuša. Kratko povedano, ribolovci so morali hočeš nočeš svoje trofeje izpustiti, še prej pa izmeriti in jih posneti na videokamero.
"Vse se bolj nagiba k temu, da se lovi po tehniki 'catch and release', torej da ribo športno ujamemo in jo tudi čim prej vrnemo v njeno matično okolje," dodaja Bojan Cestar iz ekipe Barracuda.
A tudi to ni mačji kašelj, Tune je treba privabiti z 'brumanjem', kot mu pravijo. Ribiči v morje mečejo koščke sardel, s katerimi za seboj puščajo sled, med katero so trnki z večjimi vabami. Cestarjev sotekmovalec Uroš Berdon pove, da so za tekmovanje porabili med 40 in 50 kg sardel.
Trud se jima je nazadnje obrestoval, saj sta ujela 60-kilogramsko trofejo. Poznavalci pa pravijo, da tudi največje - več kot 200 kilogramov težke - plavajo pri nas.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje