Če nas je še nedavno presenečala zgodba 53-letne Britanke, ki je med operacijo možganskega tumorja igrala violino, je novica o 60-letnici, ki je med posegom pripravljala tradicionalno italijansko jed olive ascoli fritte, še bolj nenavadna. Bolnike pogosto prosijo, da med tovrstnim posegom opravljajo različne vaje, tako se zdravniki namreč prepričajo, da minimalno škodujejo možganskim povezavam, ki nadzorujejo gibanje rok in so odgovorne za koordinacijo, piše BBC. Nevrokirurg Roberto Trignani, ki je bil del skupine 11 zdravstvenih delavcev, je v zadnjih letih opravil približno 60 tovrstnih operacij, vendar je bil priča pripravi jedi med operacijo prvič.
Nevrokirurg v bolnišnici v Riunitiju v Anconi je pojasnil, da je dve uri in pol dolg postopek “minil zelo dobro", bolnica pa je medtem pripravila 90 oliv ascoli fritte. Gre za italijansko kulinarično posebnost, ki izvira iz mesteca Ascoli Piceno – razkoščičene, z mletim mesom polnjene in nato panirane ter ocvrte olive. Čeprav 60-letnica oliv ni ocvrla, je priprava jedi precej zapletena, opisujejo italijanski mediji.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje