Raziskava inštituta za raziskovanje javnega mnenja Eta Meta Research je pokazala, da odstotek Italijank, starih od 25 do 35 let, ki ne kuhajo, hitro narašča.
Slovita italijanska mama, ki je ure in ure preživela v kuhinji in pripravljala slastne dobrote, je dandanes prava redkost. Namesto tradicionalne gospodinje so danes Italijanke zaposlene ženske, ki veliko časa namenjajo karieri, tudi na račun preživljanja časa v kuhinji.
Kuhanje ženskam ne pomeni tistega, kar jim je včasih
Kar 57 odstotkov vprašanih žensk je priznalo, da so katastrofalne kuharice, 29 odstotkov jih trdi, da znajo pripraviti le nekaj najbolj enostavnih jedi in da jim je kuhanje zelo nadležno opravilo. Samo 17 odstotkov anketirank je povedalo, da jih zelo veseli pripravljanje špagetov, tortelinov, lazanj in drugih jedi zase in za druge.
31 odstotkov vprašanih je dejalo, da kuhajo le, če je res nujno, pa še takrat pripravijo le hitre in preproste obroke, 23 odstotkov pa jih pravi, da pogosto uporabljajo zmrznjene jedi, 7 odstotkov se jih prehranjuje samo z njimi.
Sociologi pravijo, da so mlade generacije žensk hčerke žensk iz šestdesetih let, ki svojim potomkam niso zbudile čuta za gastronomijo.
Hitri način življenja, predvsem v velemestih, in različni pritiski z vseh strani, ki spravljajo ženske v zelo nezavidljiv položaj, so glavni krivci, da sladokusna tradicija v tej mediteranski državi nima več takega pomena in mesta kot nekdaj.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje