Na ražnju se je kar 15 ur vrtela 550-kilogramska kamela. "Gre za tradicijo, ki počasi izginja, zato jo skušam obuditi. Pred dvema stoletjema je maroški kralj svojemu ljudstvu ponudil pečeno kamelo," je dejal 63-letni kuhar iz Perpignana, ki se je zaradi svojih kulinaričnih dosežkov že šestkrat vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.
Falco je kuhati začel že zjutraj, za pečenje pa je moral uporabiti kar tri tone drv in 15 litrov olja. Zvečer je v Safi na pojedino prišlo okoli 500 domačinov, ki so morali za obrok odšteti preračunano 11 evrov.
Leta 1996 mu je uspelo na žaru odlično pripraviti 985 kilogramov težkega vola, naslednjega izziva pa se bo lotil v Kostariki, kjer bo poskusil zrušiti rekord v pripravi največjega na žaru pripravljenega bizona.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje