Britanci, ki so si izmislili ta "šport", so zmagovalca, ki je skupno pojedel 17 metrov in pol kopriv, razglasili za svetovnega prvaka.
Sicer pa je to tekmovanje vse prej kot lahko - sodelujoči morajo imeti ves čas mokra usta, liste kopriv pa morajo previdno zvijati, da jim zaradi pekočih rastlinic ne zatečejo usta in jezik.
S koprivami pojejo tudi cel kup malih živalic
Tudi pravila so zelo stroga, saj tekmovalci ne smejo prinesti svojih kopriv, ne smejo zaužiti nobenih zdravil, ki bi jim omrtvičila usta, edina stvar, ki jo lahko popijejo med premorom, pa je pivo. Ker koprive navadno naberejo šele nekaj ur pred tekmovanjem, na njih pogosto ostanejo kakšne žuželke, gosenice, polži in podobno, tekmovalcem pa ne preostane drugega, kot da skupaj s koprivami pojejo še ta mala živa bitja.
Okus surovih kopriv so nekateri primerjali z okusom pokvarjene solate brez preliva, nekaterim pa je bila ta "jed" bolj všeč - eden izmed tekmujočih jo je opisal kot mešanico špinače in koščkov govedine.
Tekmovanje se je rodilo leta 1986, ko sta se dva kmeta iz Marshwooda vztrajno prepirala o tem, čigave koprive so večje. Na koncu sta se dogovorila, da jih bosta nekaj pojedla in tako določila zmagovalca neskočne debate.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje