Vsa skrivnost tiči v načinu mazanja - močneje na kruh nanesemo sestavine, manjša je verjetnost, da rezina pade na tla z namazano stranjo.
To se zgodi zato, ker močen pritisk z nožem na kruhu naredi izbokline, ki vplivajo na njegov padec. Teorijo so preizkusili v znanstveni televizijski oddaji Mythbusters (Podiralci mitov) na Discovery Channelu. Strokovnjaki so dokazali, da je način mazanja kruha najpomembnejši. 50-krat so na tla vrgli kruh, v 29 primerih je padel na nenamazano stran.
"Na nenamazano stran so padle tiste rezine, ki so bile med nanašanjem sestavin močneje namazane. Prav tako to velja za list, ki pade z drevesa in na tleh vedno pristane z robovi, zakrivljenimi navzgor," poskus ocenjujeta voditelja priljubljene oddaje Adam Savage in Jamie Hyneman.
Za oddajo na Discovery Channelu sta izdelala celo mehanizem, ki "naključno" meče kruh z mize, tako kot se to najpogosteje dogaja v resnici. Pri tem sta gledala tudi na to, da so imele vse rezine kruha enako temperaturo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje