Ujetemu delavcu so skušali pomagati tudi sodelavci. Foto: AP
Ujetemu delavcu so skušali pomagati tudi sodelavci. Foto: AP
Kotel čokolade
Bi skočili vanjo? Foto: EPA

Donovan Garcia, zaposlen v tovarni čokolade, je skušal premakniti zagozdeno kad čokolade, a kad se je razrahljala in mladenič je padel v lijak.

"Bila je v mojih laseh, mojih ustih, povsod," se z grozo spominja Garcia, ki dela za korporacijo Debelis iz Wisconsina dve leti. "Počutil sem se, kot da tehtam pol tone. Nisem se mogel premakniti." Čokolada v kadi je bila segreta na 43 stopinj Celzija, kar je bolj vroče kot vroča kopel, je sporočil gasilski načelnik Kenoshe Greg Sinnen.

Treba je bilo redčiti
Sodelavci, policija in gasilci so se trudili nesrečnika rešiti iz čokoladnega pekla, a ga niso mogli potegniti ven, dokler niso čokolade razredčili s kakavovim maslom. Policijski načelnik Randy Berner je dejal, da je bila zmes tako gosta, da je bila dobesedno kot živo blato.

Garcio so v lokalni bolnišnici oskrbeli zaradi manjših poškodb, ki jih je utrpel.