Guinaut je povedal, da je na idejo, da bi gojil ostrige v obliki srca, prišel po tem, ko mu je partnerica pred leti podarila srčasto ostrigo. "Zelo sem bil ganjen nad školjko, ki je obliko sicer dobila po naključju," je pojasnil Guinaut, ki ostrige goji v kraju Port-Leucate v regiji Languedoc na jugu Francije.
Gojitelj sicer noče razkriti, kako jih oblikuje, a pravi, da vsako leto stremi k izboljšanju procesa.
Z ostrigami zalaga najboljše restavracije
Po ostrigah v obliki srca povprašujejo najboljše restavracije, med njimi tudi španska restavracija Can Roca iz Girone s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki ji je britanska revija Restaurant leta 2015 podelila laskavi naziv najboljše restavracije na svetu.
"Ostrige prodajam po enaki ceni kot drugi, četudi je z njimi trikrat več dela. Tega ne počnem zaradi denarja," je povedal Guinaut in dodal, da rad pomisli, da ljudje ob pogledu na ostrige doživljajo enaka čustva, kot jih je ob darilu partnerice doživel sam.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje