Tematske restavracije tudi v Pekingu zadnja leta odpirajo kot po tekočem traku. Foto: EPA
Tematske restavracije tudi v Pekingu zadnja leta odpirajo kot po tekočem traku. Foto: EPA

Whale Inside je restavracija, v kateri "varčujejo z elektriko", saj tam nimajo luči. Prav tako njen lastnik ni imel težav z izbiranjem pohištva, gostom pa se po drugi strani ni potrebno lepo obleči, saj jih v temi nihče ne vidi.

Ves čar je tudi v tem, da ljubitelji "avanturistične" kuhinje sploh ne vedo, kaj bodo dobili na krožniku. Vse, kar jim je na voljo, je roka natakarja, ki jih pospremi do mize. Restavracijo so odprli konec januarja, še posebej pa je priljubljena med mladimi. Prepovedana je vsaka vrsta svetlobe, natakarji pa se v restavraciji gibljejo s pomočjo očal za gledanje v temi. Čeprav se obiskovalci le s težavo privadijo na večerjo v temi, pa je obiskanost odlična in je zelo težko dobiti prosto mizo. Za rezervacijo je potrebno poklicati že teden dni prej.

Cene so za kitajske razmere visoke - vsak gost mora za obed odšteti od 15 do 30 dolarjev. V naslednjih dveh letih naj bi se po vsej Kitajski odprli še dvajset podružnic.