Nemški lastnik restavracije želi nasititi svoje stranke. Foto:
Nemški lastnik restavracije želi nasititi svoje stranke. Foto:

Gerhard Kaltscheuer velikanske zrezke pripravlja za ljudi delavskega razreda. Zelo so priljubljeni v mestu Hammerbruecke, kjer na dan postreže približno 70 porcij. Pri številu pa nastane težava, saj oblasti trdijo, da glede na velikost porcij teh 70 jedi predstavlja kar 200 'normalnih' porcij, če upoštevajo surov material, ki ga porabi za pripravo ene jedi.

"Če bi za tako ceno prodajal normalne porcije, ne bi imel nič strank, saj jih to ne bi nasitilo," je za Reuters povedal Gerhard. Velike porcije pripravlja zato, ker so njegove stranke delavci. Kaltscheuer se zdaj upira oblastem, ki želijo, da plača višje davke za količino hrane, ki jo proda.

Zgodba o gostincu je obšla vso Nemčijo in v ponedeljek so domačini pripravili celo shod v podporo Gerhardu. Predstavnik za odnose z javnostmi z davčnega urada za Reuters zadeve ni želel komentirati.