Kaj nastane, ko se združita čokolada in zlato? Foto: EPA
Kaj nastane, ko se združita čokolada in zlato? Foto: EPA

Neki švicarski proizvajalec čokolade si je zamislil najbolj žlahtno čokolado, ki jo je oblil v tanke lističe iz 24-karatnega zlata.

Ovoj teh luksuznih posladkov pa naj bi bil tako tanek, da naj bi se ga dalo tudi pojesti. Na trg naj bi jo poslali prav v prazničnih dneh, zato upajo, da bo prodaja toliko bolj uspešna.

Za škatlico z dvema takšnima prestižnima bonbonoma bo treba odšteti nekaj več kot 5.000 tolarjev, v podjetju pa so prepričani, da bodo hitro pošli s polic.

Lastnik podjetja Sebastien Jeanneret je povedal, da je takoj, ko je prvič dobil idejo o zlati čokoladi, vedel, da bo zelo uspešna. Po njegovih besedah sta namreč obe glavni sestavini preveč zapeljivi, da bi se jima bilo mogoče upreti, seveda pa sta skupaj toliko bolj prepričljivi.