V univerzitetni bolnišnici v Kölnu so zdravniki opazovali 44 ljudi, starih od 56 do 73 let, ki so imeli težave s povišanim oziroma visokim krvnim pritiskom.
Ugotovili so, da dnevno uživanje samo šestih gramov temne čokolade, ki ima 30 kalorij, občutno zniža raven krvnega pritiska.
Že prej so strokovnjaki vedeli, da temna čokolada pozitivno vpliva na težave z visokim krvnim pritiskom, saj vsebuje veliko kakava in flavanola. Razlika je v tem, da so doslej verjeli, da bi morali, če bi hoteli doseči znižanje pritiska, pojesti večje (oziroma velike) količine čokolade. To bi pomenilo tudi, da bi se vsi pozitivni učinki zaradi maščob in sladkorjev v čokoladi izničili. A zdaj so te trditve ovrgli, saj se pri nobenem izmed bolnikov ni povečala količina sladkorja v krvi in tudi zredil se ni nihče.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje