Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Evropa Izgubljeni v estonskih močvirjih

05.01.2020

Po megleni, skoraj povsem neprometni cesti se vozimo proti osrednjemu, skoraj neposeljenemu delu Estonije – hipnotično območje gozdov, jezer in močvirij.

Južna Amerika Lov na "krvave" črne školjke v Peruju

02.01.2020

Perujci zanje menijo, da imajo afrodizični učinek. So tudi daleč najbolj kontroverzne školjke danes v Peruju. Concha negra. Črna školjka. Školjka, ki se napaja iz življenjskega soka korenin mangrov.

ZDA Rusija na severu ZDA - kako se je obdržala ruska enklava na Aljaski

31.12.2019

Kljub vsem napetostim, ki že desetletja vladajo med Rusijo in ZDA, obstaja ena ameriška zvezna država, kjer vztraja stara ruska skupnost, pri tem pa ohranja svoj jezik, običaje in celo arhitekturo.

ZDA Zemljiški juriš - kako so priseljenci zasedli neposeljena območja ZDA

29.12.2019

Pisalo se je leto 1889, točno opoldne 22. aprila, s strelom v zrak, ko je ameriška vlada sprostila za poselitev 8.000 kvadratnih kilometrov nedodeljenih zemljišč sredi današnje Oklahome.

Ture avanture Paraty - brazilski raj s tropskim gozdom in kolonialno zgodovino

28.12.2019

V Paraty se velja odpraviti že samo zaradi vožnje same. Ne glede na to, kako dolga je pot od Ria de Janeira (ali od Sao Paula), odvisno s katere smeri se odpravite.

Kulinarika Večerja v Nomi, 2. restavraciji sveta – od račjih možganov do srca severnega jelena

17.12.2019

Toliko črnila je bilo prelitega o Nomi, toliko razprav, kje je meja med trajnostjo in provokacijo.

Ture avanture Kako je butični hotel "sredi ničesar" oživil severnjaški otok

04.12.2019

Dviga se kot bela prikazen iznad čeri, ob katere butajo valovi nemirnega severnega Atlantskega oceana.

Kulinarika Zakaj Slovenija potrebuje Michelin in kakšne pasti prinašajo kulinarični vodniki

23.11.2019

Gault&Millau, za zdaj edini mednarodni kulinarični vodnik pri nas, je razkril ocene restavracij in na prvo mesto postavil Gostilno pri Lojzetu. Do razglasitve prihaja v istem mesecu, ko je odjeknila novica, da k nam končno prihaja Michelin.

Kulinarika Andoni Luis Aduriz, kuharski genij, ki postreže zrak in plesnivo jabolko

18.11.2019

Med vsemi vrhunskimi baskovskimi restavracijami – in teh je mnogo, Mugaritz zagotovo izstopa. Kuhinja Andonija Luisa Aduriza je morda celo najbolj avantgardna na svetu. In to po 21 letih delovanja, kar priča o tem, kako buren um ima Aduriz.

Evropa "Padec Berlinskega zidu – kamenček, ki je sprožil veliki plaz uničenja vzhodnega bloka"

08.11.2019

9. november 1989 se je vpisal v zgodovino kot dan, ko je padel Berlinski zid – in z njim svet, kot smo ga poznali do tedaj.

Kulinarika Najbolj nora ribja restavracija na svetu: od planktona do ribje mortadele

07.11.2019

"Sem psihopat za morje," se reži Angel Leon, andaluzijski kuharski mojster, ki je v svojem rodnem, gospodarsko opustošenem kraju na jugu Španije, ustvaril najambicioznejši in najrevolucionarnejši projekt morske hrane na svetu.

Bližnji vzhod Zajetje 66 ameriških talcev kot kulminacija toksičnega odnosa ZDA-Iran

30.10.2019

Odnosi ZDA z Iranom so se pod predsednikom Donaldom Trumpom ponovno zaostrili, a v resnici je stanje zgolj odraz več kot 60 let napetosti med državama, ki že ves ta čas tekmujeta za vpliv na Bližnjem vzhodu.

Stran 26 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov