Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj nekatera čebula "peče" in nekatera ne?

28.09.2024

Razlika v tem, zakaj nekatere čebule »pečejo« oziroma povzročajo solzenje in pekoč občutek, medtem ko druge ne, je povezana s kemično sestavo čebule, predvsem z vsebnostjo žveplovih spojin. Zaradi žvepla, ki je v čebuli se nam na primer tudi solzijo oči.

Moje telo Ali od staršev podedujemo tudi osebnost (značaj) in ne samo fizično podobo?

27.09.2024

Odgovor bi vsekakor bil pritrdilen, a z oznako, da je osebnost oziroma značaj delno podedovana, saj je rezultat kompleksne povezave med geni in okoljem. To pomeni, da s svojim samozavedanjem lahko značaj staršev tudi precej spremenimo.

Živali Navadna tenčičarica, imaš prozorna krila!

27.09.2024

Navadna tenčičarica je najbolj prepoznavna po tem, da ima prozorna krila. To pomeni, da lahko vidimo skozi njih. Trup je svetlo zelene barve, iz glave pa rastejo tudi zelo dolge tipalke.

Zakaj? Zato! Zakaj so bučke zdrave?

26.09.2024

Bučke so zelenjava poletja in jeseni. So neverjetno zdrave, hranilne, kot rastlina pa nezahtevne, saj an zelenjavnem vrtu potrebujejo le prostor, sonce in vodo v mejah normale. Če je res suša, je dobro, da jih zalijemo, sicer pa se "znajdejo same".

Moje telo Pomežik očesa je nezavedno dejanje

26.09.2024

Če smo malce pozorni na naše oči, lahko ugotovimo, da povsem nezavedno zelo velikokrat na dan hitro zapremo in odpremo oči. Temu pravimo pomežik očesa. Mežikamo torej skozi ves dan. Veste, zakaj prihaja do tega?

Scena Študentka Anna Cech: Pisanje poezije je kot psihoterapija od mene za mene in za druge!"

24.09.2024

Na avstrijskem gradu Retzhof je minulo soboto potekal osrednji dogodek mednarodnega pesniškega povezovanja med slovenskimi in avstrijskimi pesniki. Bili smo lahko priča, da je poezija tudi med mladimi, predvsem študenti, zelo priljubljena.

Moje telo Dobimo lahko tudi podkožni mozolj

24.09.2024

Podkožni mozolj je vrsta mozolja, ki nastane globoko pod površino kože. To pomeni, da ni vidne bele ali črne pike na površini kot pri običajnih mozoljih. Največkrat ga prepoznamo po tem, ker nas na tistem mestu koža boli.

Aktualno Pešbus zaživel tudi v Divači

23.09.2024

Pešbus je način organizirane in spremljanje hoje v šolo za najmlajše šolarje, tudi za prvošolce. Od leta 2016 je v ta projekt vključenih že več kot 150 osnovnih šol. Tudi OŠ Divača, kjer je bila naša televizijska in radijska ekipa.

Narava Ste vedeli, da se mravlje iz istega mravljišča prepoznajo po vonju?

23.09.2024

Kemijski signali, ki se imenujejo feromoni, so ključni za komunikacijo in prepoznavanje med mravljami. Vsako mravljišče ima posebno mešanico feromonov, ki deluje kot "kemični podpis" mravelj. Če pa to ni zanimivo, kajne?

Zakaj? Zato! Zakaj hoja s hoduljami zahteva veliko spretnosti?

22.09.2024

Hoja s hoduljami je zanimiva in zabavna spretnost, ki zahteva ravnotežje, koordinacijo in nekaj potrpljenja. Hodulje so visoke opore, na katerih stojiš, in omogočajo hojo na večji višini od tal. Velikokrat jih vidimo v različnih uličnih predstavah.

Rastline Votli petelinček, strupen si!

25.09.2024

Votli petelinček je poznan tudi po teh imenih: kržič, kurje mesce, pastorkinja, smetnjak, smetenka, votli koren in vranji parkeljc. Rastlina je prepoznavna po vijoličastih cvetovih, ki so kot nekakšni valjasti zvonovi.

Zakaj? Zato! Zakaj je kislo mleko zdravo?

24.09.2024

V mislih imamo seveda kislo mleko, ki ni kislo zato, ker bi se pokvarilo, ampak zato, ker je to poseben mlečni izdelek, ki je izdelan po posebnem postopku. Z malce spretnosti ga lahko iz svežega mleka naredimo tudi doma.

Stran 14 od 137
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov