Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Kje je jelenček Rudolf?

27.12.2024

V dnevih okrog božiča, zagotovo slišite, da božičku pomagajo raznositi darila jeleni, ki vlečejo sani, na katerih so božiček, skupaj z darili. Glavni od božičkovih jelenov, pa je po legendi jelenček Rudolf. Zakaj ravno on, poglejmo!

Moje telo Kaj je kandidoza?

26.12.2024

Kandidoza je glivična okužba, ki jo povzroča glivica iz rodu Candida. Ta glivica je sicer naravni del naše kože, ust, prebavil in spolovil, vendar se lahko ob določenih pogojih nenadzorovano razmnoži in povzroči vnetje in okužbo.

Rastline Bela omela, praznična rastlina

25.12.2024

Bela omela je posebna rastlina, saj zraste na drugi rastlini in izgleda kot bi bila nekakšno "okroglo gnezdo". V času okrog božiča, jo mnogi postavijo tudi na vrata ali vidno mesto, podobno kot adventni venček.

Zakaj? Zato! Zakaj v Sloveiji ni božiča brez potice?

24.12.2024

Potica je tradicionalna slovenska sladica, ki ima dolgo zgodovino. To pomeni, da so jo pekle že naše pra pra babice in dedki. Veljala je za jed, ki je na mizi le dvakrat na leto - ob veliki noči in božiču. Je simbol domačnosti, praznikov in obilja.

Čist novo Ne pozabite na Počitniške izzivalce!

24.12.2024

Vabljeni v družbo Počitniških izzivalcev od božičnega (24. 12.) do zadnjega letošnjega jutra (31. 12.), in sicer ob 9. uri dopoldne na drugem programu televizije Slovenija. Obeta se pester program, vabljeni, da se ga udeležite in uživate!

Zakaj? Zato! Zakaj je potica tradicionalna slovenska praznična sladica?

23.12.2024

Korenine potice segajo v srednji vek, ko so na slovenskih tleh že pripravljali bogatejše kvašeno testo, ki so ga nadevali z lokalnimi sestavinami, kot so orehi, med ali suho sadje. Potica je takopostala po vsem svetu znana kot zaščitena slovenska sladica.

Zakaj? Zato! Zakaj in kako je kloniranje dejansko izvedljivo?

22.12.2024

Kloniranje je proces, pri katerem se ustvari genetsko identičen organizem, celica ali molekula, ki ima popolnoma enak dedni material kot izvirnik. Kloniranje poteka naravno (na primer pri enojajčnih dvojčkih) ali umetno s pomočjo znanstvenih metod.

Čist novo Prednosti in slabosti spletnega nakupovanja

21.12.2024

Danes si skoraj ne znamo več predstavljati življenja brez spletnega nakupovanja. Tako kot pri vsaki stvari, so pa tudi tukaj prednosti in pomanjkljivosti. Potrebna je seveda zelo velika previdnost in natančnost zaradi spletnih prevar.

Moje telo Kaj je zlatenica?

22.12.2024

Zlatenica je bolezen, ki lahko nastane iz različnih vzrokov. Do nje pride zaradi povečanega razpada rdečih krvničk (hemoliza), kar vodi v prekomerno tvorbo bilirubina, ki ga jetra ne morejo predelati.

Rastline Robinija ali neprava akacija

21.12.2024

Robinija je drevesna vrsta, ki jo gozdarji obravnavajo kot plevel. Je tujerodna drevesna vrsta, ki se v naših gozdovih močno širi, pri tem pa izpodriva domače drevesne vrste. Je zelo podobna akaciji, zato ji pravijo tudi neprava akacija.

Čist novo Kako raziskujemo vesolje?

19.12.2024

Raziskovanje vesolja je ena izmed najbolj fascinantnih dejavnosti človeštva, ki vključuje različne metode in tehnologije za razumevanje našega vesolja.

Zemljepis Po čem je najbolj znana Škofja Loka?

20.12.2024

Škofja Loka je najbolj znana po svoji bogati zgodovini, kulturni dediščini in čudoviti arhitekturi. Seveda pa tudi Škofjeloškem pasijonu, ki je eden najstarejših ohranjenih dramskih besedil v slovenskem jeziku. Potem je tukaj še grad in prelepi mostovi.

Stran 18 od 155
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov