Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Čist novo Na OŠ Nove Fužine je potekal celodnevni Dan znanosti za vse razrede

15.11.2024

"Namen Dneva znanosti je, da se učenci seznanijo z znanostjo, da vedo, da je znanje zelo pomembno, ker če želiš postati znanstvenik, inženir in podobno, je potebno znanje matematike in drugih predmetov, " je povedala profesorica Nina Štrumbelj.

Moje telo Kako se spopasti s tremo?

20.11.2024

Premagovanje treme pred nastopi je izziv, s katerim se sooča veliko ljudi, a obstaja več učinkovitih načinov, kako jo obvladati in se počutiti bolj samozavestno. Trema lahko nastopi v šoli, pri glasbenem nastopu in sploh kadar koli, ko javno govorimo.

Čist novo Kako poteka delo v šolski kuhinji?

17.11.2024

Delo v kuhinji v šolah je zelo specifično, saj zahteva usklajevanje med pripravo zdravih, uravnoteženih obrokov, upoštevanjem prehranskih smernic, ter logistiko in varnostjo.

Poklici Kdo lahko postane astronavt?

16.11.2024

Postati astronavt je izjemno zahteven proces, ki zahteva posebne izobraževalne in fizične kvalifikacije, pa tudi izjemne sposobnosti za delo v ekstremnih pogojih.

Narava Kaj je jedrska energija?

19.11.2024

V Sloveniji elektriko pridobivamo iz različnih virov, približno četrtino jo zagotovi Jedrska elektrarna Krško. Kako pa ta energija sploh nastane?

Zakaj? Zato! Zakaj jeseni listje spremeni barvo?

14.11.2024

Listje se jeseni obarva zaradi zmanjšanja količine svetlobe, nižjih temperatur in spremenjenih kemičnih procesov v listih, kar povzroči, da se klorofil (zeleni pigment) začne razgrajevati. Listje ni več zeleno, ampak rjavo, rumeno in temno rdeče.

Čist novo ChatGPT in slovenski jezik

13.11.2024

ChatGPT ne izhaja neposredno iz slovenščine. Najprej prevede tvoje sporočilo v angleščino, odgovori, nato pa vse prevede nazaj v slovenščino. Ravno zato raziskovalci projekta PoVeJMo razvijajo slovenski jezikovni model.

Zakaj? Zato! Zakaj v Sloveniji ne raste riž?

18.11.2024

Kot verjetno veste, imamo v Sloveniji pogoje za rast veliko različni žitaric, zelenjave in sadja, ne raste pa pri nas riž. V sosednji Italiji ga imajo, v Sloveniji pa ni ravno ugodnih pogojev in zato ves riž, ki je v trgovinah, raste drugod.

Živali Domači prašič

17.11.2024

Domači prašič je udomačena podvrsta divje svinje, ki jo človek goji predvsem za hrano. Prašiče se goji za namen mesa, ki je poznano kot svinjina. Iz mesa se izdelujejo tudi različni mesni izdelki kot so različne klobase, mleto meso, paštete in podobno.

Moje telo Ko zbolimo za angino

16.11.2024

Angina je akutna okužba žrela in mandljev, ki jo najpogosteje povzročajo bakterije (predvsem streptokoki) ali virusi. Gre za bolezen, ki povzroča bolečine v grlu, oteženo požiranje in pogosto tudi povišano telesno temperaturo.

Rastline Živa meja: nizek pušpan

15.11.2024

Nizek pušpan je zimzeleni grm, ki se pogosto uporablja v okrasnih vrtovih, predvsem za oblikovanje nizkih živih mej, robov in oblikovanih grmičkov. Gre za bolj znano živo mejo, nizek pušpan pa je le ena vrsta "žive meje".

Zakaj? Zato! Zakaj letos prvič praznujemo teden slovenske hrane?

14.11.2024

V Sloveniji že 14. leto praznujemo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je v vrtcih in šolah postrežen vsak tretji petek v novembru. Kar ves teden pred tem petkom pa letos prvič praznujemo Teden slovenske hrane. To pa zato, da spomnimo slovenske kulinarike.

Stran 6 od 137
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov