Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Pasme psov: maltežan

13.11.2024

Maltežan je prepoznaven po svojem nežnem videzu, dolgi svilnati dlaki in prijaznem značaju. Je zelo zaželjen družinski pes.

Moje telo Oh, ta herpes!

12.11.2024

Herpes je virozno obolenje, ki se kaže kot s tekočino napolnjeni mehurčki na ustnicah in ob njih. Lahko se pojavijo tudi povsod drugod na telesu, a precej redko. Najpogosteje se okužba kaže na ustnicah in v predelih okrog njih.

Narava Pozor: kaj se zgodi, če pojemo surov želod?

10.11.2024

V jesenskem času so odhodi v gozd pogosti, saj nabiramo kostanj, gobe in druge gozdne dobrote. Kot vemo, pa je pri nabiranju rastlin in gob potrebna velika previdnost, saj so mnoge tudi strupene oziroma potrebujejo posebno predelavo.

Šport Bi preizkusili izziv ravnotežja, ki mu pravimo flamingo?

09.11.2024

Test ravnotežja flamingo je uporaben pokazatelj telesne stabilnosti in moči mišic, ki so pomembne za preprečevanje padcev. Gre za preizkus koordinacije in ravnotežja.

Poklici Kaj počne direktor fotografije?

08.11.2024

Velikokrat na odjavni ali začetni špici filma, kjer so zapisani vsi, ki so sodelovali pri kakšnem filmu, videospotu ali televizijski oddaji, piše tudi, kdo je direktor fotografije. Kakšno vlogo sploh ima in kaj dejansko počne direktor fotografije?

Rastline Repa - zdravilna zelenjava, sveža ali kisla

11.11.2024

Repa ali bela repa je korenasta zelenjava, ki jo običajno gojijo v zmernih podnebjih po vsem svetu zaradi njene bele, mesnate glavne korenine. Pri nas je znana kot zelenjava za živino, jo pa uživamo tudi ljudje, predvsem kislo repo, in to v zimskem času.

Zakaj? Zato! Zakaj letos prvič praznujemo teden slovenske hrane?

11.11.2024

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsak tretji petek v novembru, letos pa je v Sloveniji prvič tudi Teden slovenske hrane, ki se začne s ponedeljkom, 11. novembra in traja do 17. novembra. In katere sestavine ima tradicionalni slovenski zajtrk?

Zakaj? Zato! Zakaj in kdaj se mleko skisa?

10.11.2024

Mleko se skisa, ko začnejo bakterije, predvsem mlečnokislinske bakterije, pretvarjati mlečni sladkor (laktozo) v mlečno kislino. To se dogaja pod določenimi pogoji in vpliva na okus, vonj in teksturo mleka. Če pogoji niso pravi, se mleko pokvari.

Aktualno V hokejsko šolo se lahko vpišejo tudi otroci, ki še ne znajo drsati

11.11.2024

Hokej je zelo adrenalinski ekipni šport, ki zahteva veliko let treningov in spretnosti. Trener otrok in mladih Mitja Šivic je zato mnenja, da je otroke treba vpisati v ranem otroštvu, ker vrhunski hokejist postaneš načeloma nekje okrog dvajstega leta.

Živali Gekon ali manjši raznobarvni kuščar

09.11.2024

Gekon ej zelo zanimiv kuščar, ki je znan po tem, da je manjši in v vseh mogočih barvah. Je izjemno spreten pri oprijemanju različnih podlag in tudi zelo hitro pleza.

Moje telo Strašljive sanje ali nočne more

08.11.2024

Nočne more so pogost pojav pri otrocih, mladih in tudi odraslih in so del življenja. Gre za način, kako možgani predelujejo stres, čustva in različne izkušnje. Čeprav so izjemno neprijetne in se včasih s težavo zbudimo, jih največkrat pozabimo.

Rastline Srobot ali clematis

07.11.2024

Ena izmed okrasnih rastlin, ki jo lahko najdemo tudi na naših vrtovih in v parkih, je srobot. Poznamo veliko različnih vrst, med njimi so plezalke, ki se viseče razrastejo, nekatere vrste pa rastejo tudi pokončno.

Stran 7 od 137
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov