Že lani so slovenski čebelarji dobili svoj prvi zaščiteni 720-mililitrski kozarec za med, pridelan v Sloveniji. Foto: Wikipedia
Že lani so slovenski čebelarji dobili svoj prvi zaščiteni 720-mililitrski kozarec za med, pridelan v Sloveniji. Foto: Wikipedia

Čebelarska zveza Slovenije že opravlja strokovno presojo za pridobitev certifikata, postopke za pridobitev certifikata pa so začeli tudi čebelarji. Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo bo tako na voljo od sredine septembra pri slovenskih čebelarjih, ki so se odločili za vstop v sistem zaščitene blagovne znamke in na izbranih prodajnih policah, so sporočili s Čebelarske zveze Slovenije.

Lani so slovenski čebelarji dobili svoj prvi zaščiteni 720-mililitrski kozarec za med, pridelan v Sloveniji. Njegov namen je že na prvi pogled razlikovati kakovosten slovenski med od drugega, večinoma uvoženega medu, ki se pojavlja na slovenskih nakupovalnih policah. Do zdaj so slovenski čebelarji napolnili že več kot 500.000 omenjenih kozarcev.

Od sredine septembra tudi v manjši embalaži
Čebelarska zveza Slovenije bo jeseni v prodajo ponudila pomanjšani različici velikega kozarca za med, pridelanega v Sloveniji: 370- in 212-mililitrskega. Priročna in lična kozarčka bosta na voljo od sredine septembra pri vseh dozdajšnjih distributerjih kozarcev za v Sloveniji pridelan med.