V Dači, kjer lahko tudi prespite, so po dveletni koreniti prenovi pospešeno začeli ustvarjati luksuzno ponudbo (pri njih lahko najamete Rolls Royceovo limuzino ali pa potujete na izbrane elitne lokacije) in butično linijo izdelkov.
Ko je govor o ruski kulinariki, seveda ne moremo mimo kaviarja, delikatese iz soljenih jesetrovih iker.
Pri Dači so se odločili za klasičnega ruskega in postregli s prvim kaviarjem slovenske znamke, ki ga sicer dobavlja italijanski izdelovalec Caviar Giaveri.
Za izbor poskrbel Gorjak
Za šampanjec se ve, da lahko prihaja zgolj iz Šampanje in tako je tudi pri Dačinem, natančneje, iz premier cru vinogradov 130 let stare šampanjske hiše Vilmart & Cie iz vasice Rilly la Montagne.
Za izbor je bil zadolžen slovenski vinski strokovnjak in ocenjevalec vin Robert Gorjak, pri čemer je dobil navodilo, da se mora šampanjec ujemati s kaviarjem, biti visoke kakovosti, razumne cene in imeti lasten značaj.
Osnovni letnik za aktualno polnitev je bil 2015, gre pa za klasično šampanjsko zvrst sort chardonnay, modri pinot in pinot meunier.
Zgodovina Dače
Ruska dača je zrasla na temeljih stanovanjske stavbe iz leta 1882, ki jo je leta 1908 ljubljanski trgovec in zastopnik graške pivovarne Puntigamer France Petrič dogradil v slogu, ki spominja na rusko dačo, tako da je dodal barvna okna in balkone, ki se vijejo okoli stavbe.
Vila je zamenjala več lastnikov, dokler ni prišla v roke podjetju, ki je šlo pozneje v stečaj, vila pa je 11 let samevala. Leta 2016 jo je kupil Aleš Musar in se lotil celostne prenove, ki je temu zgodovinskemu objektu vrnila njegov sijaj.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje