Vse sestavine stepamo samo tako dolgo, dokler ne dobimo vrhov oziroma brazd. Nikakor ne stepemo do zelo čvrstega, če želimo imeti mehak sladoled.
Nato v polovico mase rahlo vmešamo še pravi kakav, dokler se nam enakomerno ne razporedi.
Obe masi, belo in temno, damo vsako v svojo navadno PVC-vrečko diagonalno in ko sta napolnjeni vsaki odrežemo vrh.
Obe vrečki damo z odrezanimi vrhi navzdol v večjo dresirno vrečko z ustreznim širokim nastavkom in vse skupaj poravnamo, da nimamo zračnih mehurčkov.
Damo v zamrzovalnik vsaj za 6 ur. Ker je sladoled precej mehak, ga lahko nabrizgamo kar direktno v sladek kornet. (Če je sladoled pretrd, malo počakamo, da se segreje do primerne mehkobe.)
Lahko pa obe masi razporedimo med dva piškota (v tem primeru bolj čvrsto stepemo) in vse skupaj zamrznemo v okuse sladoledne sendviče za otroke.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje