... sok ene limone za jabolka, 2 žlički vinskega kamna (ali pecilni prašek), 3-4 žlice škrobne moke in malo za posutje, 2 jabolki, malo rjavega sladkorja in 1 rumenjak za premaz, lističi mandljev za posutje (po želji).
Listnato testo položimo v srednje velik okrogel pekač tako, da testo gleda čez rob. Rob lično zavijemo navzdol v višini vsaj 1,5-2 cm. Z vilico prebodemo dno in posujemo z rjavim sladkorjem ter popršimo s škrobno moko.
Jabolka narežemo na tanke rezine (3mm) in pokapamo s sokom limone (ni jih potrebno lupiti).
Za kremo najprej z električnim mešalnikom zmešamo maskarpone in sladkor. Dodamo vse ostale sestavine, razen škrobne moke in vinskega kamna ter vse dobro premešamo tako, da dobimo gosto tekočo maso. Na koncu nežno vmešamo še škrobno moko in vinski kamen.
Dno testa prelijemo s kremo in vanjo navpično zabadamo rezine jabolk po želji. Premažemo z rumenjakom in posujemo s sladkorjem in lističi mandljev.
Pečemo na 170-180°C približno 45-50 minut.
Sladico ohladimo čez noč v hladilniku, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje