Še vroč krompir olupimo in ga s pasirko za krompir pretlačimo v skledo. Solimo, dodamo zdrob, lupinico limone, maslo in rumenjaka ter narahlo zgnetemo testo. Pustimo ga pol ure počivati.
Po počitku testo razdelimo na 12 enakih delov. Vsakega malo sploščimo. V slivo namesto koščice damo kocko sladkorja in slivo postavimo na sredino testa. Ovijemo s testom, da dobimo kroglico – cmok.
V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo. Cmoke polagamo v krop, vendar ne zapolnimo lonca povsem, da imajo cmoki dovolj prostora za gibanje. Ko voda znova zavre, jih nad šibkim ognjem kuhamo 12–15 minut, potem pa zabelimo z maslenimi drobtinami in sladkamo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje