Na pogled precej neprivlačna zmes za pripravo tradicionalne arabske jedi humus. Foto: EPA
Na pogled precej neprivlačna zmes za pripravo tradicionalne arabske jedi humus. Foto: EPA

Več tisoč jih je združilo moči in se spravilo k pripravi tabouleha in humusa, dveh prepostih jedi, ki domujeta na Bližnjem vzhodu. Tabouleh je solata, sestavljena iz sesekljanega peteršilja, žitaric, mete, paradižnika, čebule in še nekaterih drugih zelišč, začinjena pa z mešanico olivnega olja in limoninega soka. Libanoncem je uspelo napolniti ogromno posodo z več kot tremi tonami in pol te znamenite libanonske specialitete in se tako vpisati v Guinessovo knjigo z novim rekordom.

Upajo, da se bodo v knjigo rekordov vpisali tudi s pripravo več kot dveh ton humusa, za katerega so porabili 1.350 kilogramov kuhane in pretlačene čičerke ter 400 litrov limoninega soka, nato pa so dodali še sezamovo omako, česen, sol in olivno olje.