Med obiskovalci festivala, katerega glavno poslanstvo je predstavljati slovenska in tuja vina ter širiti kulturo pitja vina, so se znašli gostinci, poslovneži, novinarji, trgovci, lastniki vinotek, vinarji in vinogradniki, sommelierji, enologi, člani društev vinarjev in vinogradnikov, člani vinskih bratovščin in drugih združenj, vitezi vina, vinske kraljice, pa tudi povsem običajni ljudje, ki jim je skupno predvsem eno - da imajo radi žlahtno kapljico.
Na dvodnevni prireditvi so se s svojimi kakovostnimi vini predstavili številni domači vinogradniki, veliko gostov pa je prišlo tudi iz tujine, še posebej bližnje Italije. Poleg klasičnih belih, rdečih in črnih vin so lahko obiskovalci poskusili tudi peneča vina, vina, sestavljena iz penine in naravnega soka, ter nekatere druge alkoholne pijače. Poleg predstavitve vin je organizator pripravil še različne delavnice in izobraževanja.
In če morda še niste slišali, kako se glasi pravilo za zmerno uživanje vina: "Prvi kozarec je užitek, drugi za srečo, tretji za pesem, četrti za dober spanec."
Sladkanje s čokolado
Vzporedno s festivalom vin je potekal tudi Festival kulinarike, kjer so se domači in tuji proizvajalci predstavili s kom drugim kot najrazličnejšimi kulinaričnimi dobrotami, od sirov, pršutov in drugih suhomesnatih izdelkov do olja, kruha, kisa, medu, tartufov, čokolade in še kaj se je našlo.
V priloženi galeriji si oglejte utrinke s prireditve, v videoposnetku pa pogovor z vinsko kraljico Slovenske Istre, Ano Pucer.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje