beluše.
Grizljanje stebla te zelene spomladanske zelenjave namreč spodbuja delovanje encimov, ki razgrajujejo alkohol, so v reviji Journal of Food Science zapisali južnokorejski znanstveniki z medicinske fakultete univerze Čedžu.
Kot so ugotovili, beluši vsebujejo določene aminokisline, ki pospešijo delovanje dveh encimov, potrebnih za razgradnjo alkohola v telesu. Omenjene aminokisline ostanejo v isti obliki tudi po toplotni obdelavi (torej, če beluše skuhate ali dušite), so še po poročanju Mother Nature Network še zapisali v svoji študiji.
Če torej veste, da vas čaka "naporen" večer ali pa če je pijača s prijatelji ušla izpod nadzora, si lahko namesto z aspirinom pomagate z beluši. A tudi ti verjetno ne bodo pomagali, če bo alkohola občutno preveč ...
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje