Družinsko podjetje iz Bad Schussenrieda, ki leži ob meji s Švico, je od leta 2008 specializirano za barvanje jajc. Njihov sloves seže daleč okoli. Marcel Zembrot, sin lastnika, je dejal, da pred velikonočnimi prazniki njihovo farmo zapusti kar 13 milijonov obarvanih jajc.
Barve variirajo od rdeče in modre do oranžne in rumene, nepogrešljivi pripomočki pa so alkohol, vrela voda in barva. Jajca najprej segrejejo s paro, jih vržejo v vrelo vodo, nato pa nanje nanesejo barvo in jih posušijo, da je pošiljka pripravljena za končne kupce oziroma trgovine.
16.000 kokoši na njihovi farmi ne more zadovoljiti vseh potreb po jajcih, zato jajca s tovornjaki vozijo k Zembrotovim od blizu in daleč, da nanje nanesejo barvo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje