Italijani v mestece v provinci Ravenna vabijo "ekološke kmetovalce, popotnike in gurmane".
"Ničesar ne morete izgubiti, če pridete, razen dolgočasnih živil, ki jih kupujete v supermarketu," so vabili organizatorji. Vse se je vrtelo okoli manj znanih, starih in celo že skoraj pozabljenih vrst sadja, ki jih gojijo le še redki kmetje. Na desetine vrst jabolk, granatna jabolka, stare vrste sliv in češenj, kutine, ringloji, čičmaki, nešplje in najrazličnejše jagodičevje - sadje torej, ki ga danes slabo poznamo.
Kmetje in organizatorji so za obiskovalce sadnega festivala pripravili veliko pojedino - sveže sadje in oreški, marmelade, pite in drugo pecivo, sirupi, vino, žganje so vabili k pokušini, ponujali pa so tudi neobičajne jedi, na primer testenine s semeni granatnega jabolka. Skozi Casolo Valsenio pelje tudi "cesta pozabljenega sadja", ki povezuje dolini rek Senio in Santerno. Ob cesti so uredili osem "oaz", v katerih rastejo stare in redke sadne vrste.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje