Z analizo izsledkov osmih študij, izvedenih v Italiji in Švici, so znanstveniki prišli do zanimivih ugotovitev.
Ta odkritja se ujemajo z ugotovitvami na Kitajskem. Glavna avtorica najnovejše študije dr. Carlotta Galeone je ob tem poudarila, da se prehranjevalne navade na Kitajskem močno razlikujejo od tistih na Zahodu, saj Kitajci jedo veliko več čebule in česna. Znanstveniki niso prepričani, da imata čebula in česen neposreden učinek na raka. Mogoče je na primer, da se ljudje, ki imajo radi čebula in česen, tudi sicer hranijo na način, ki jih varuje pred rakom.
Po drugi strani so raziskave na živalih in poskusi z rakavimi celicami v laboratorijih pokazali, da lahko nekatere sestavine čebule in česna upočasnijo rast tumorjev. Dr. Galeonejeva glede na te ugotovitve priporoča, da naj čebulo in česen, poleg vse preostale zelenjave, vsak vključi v svojo prehrano.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje