Na michinganski univerzi so teorijo 18 tednov preizkušali na živalih in ugotovili, da je dobljene izsledke mogoče pojasniti z delovanjem antioksidantov, ki so v grozdju.
Poleg zniževanja krvnega tlaka je uživanje grozdja pripomoglo tudi k boljšemu delovanju srca, zmanjšanju vnetij v organizmu in znakov poškodbe srčne mišice pri tistih živalih, ki so jih poleg grozdja hranili tudi s hrano, nasičeno s soljo.
Dodatna testiranja pa so pokazala, da ima lahko grozdje pri poškodbi srčne mišice večji varovalni učinek kot zdravila za zniževanje krvnega tlaka. Že pretekle raziskave pa so pokazale, da antioksidanti lahko ublažijo niz morebitno nevarnih molekularnih in celičnih dejavnosti v organizmu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje