KGZS: Prireja in predelava mesa v Sloveniji poteka pod strogimi sanitarno-veterinarskimi pogoji in nadzorom veterinarske inšpekcije. Foto: Reuters
KGZS: Prireja in predelava mesa v Sloveniji poteka pod strogimi sanitarno-veterinarskimi pogoji in nadzorom veterinarske inšpekcije. Foto: Reuters

V KGZS-ju pojasnjujejo, da prireja in predelava mesa v Sloveniji poteka pod strogimi sanitarno-veterinarskimi pogoji in nadzorom veterinarske inšpekcije. Prepričani so, da termin prašičja gripa zavaja potrošnike in po nepotrebnem širi strah do uživanja svinjskega mesa.

KGZS poziva k uporabi imena nova gripa
Zato KGZS vse rejce, klavno-predelovalno industrijo, strokovne in državne ustanove ter medije poziva, naj zaradi nepotrebnega ustvarjanja negativnega vpliva na porabo svinjskega mesa in izdelkov pri poimenovanju bolezni uporabljajo termin nova gripa, kot predlaga Evropska komisija.

Pobudnica prenehanja uporabe zavajajočega imena je Svetovna zdravstvena organizacija, ki zaradi zaščite prašičereje bolezen imenuje gripa AH1N1.

M. N.