Bogato zastopani minerali v grozdju so nepogrešljiva hrana za živce, kosti in možgane. Grozdje je dobro tudi za zobovje, saj vsebuje snovi, ki uničujejo bakterije v ustih in tanjšajo zobne obloge, ki povzročajo karies.
Raje se odločite za rdeče ali črno grozdje, saj je v njem več blagodejnih učinkovin za organizem kot v belem. Antocian, rdeče oziroma modro barvilo v grozdni lupini, namreč prek krvi izboljšuje oskrbo telesa s kisikom. Ne glede na barvo grozdja, pa dejavne sestavine grozdnih peškov delujejo kot antioksidanti, ki uničujejo proste radikale.
Kdor se želi rešiti odvečnih kilogramov, naj si le privošči grozdje, saj deluje čistilno, zato je pogosta sestavina diet za zmanjševanje teže.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje