"Pri otrocih, ki pijejo jabolčnik, morajo njihovi starši upoštevati, da je ta pogosto sladkan s sadnim sladkorjem in da otrok že pri enem samem obroku s sokom zaužije do 25 gramov sadnega sladkorja," je pojasnila prehranska svetovalka nemškega združenja za preučevanje alergij Sonja Laemmel.
Odrasla oseba namreč ne prenese več kot 25 gramov sadnega sladkorja dnevno, pri sladkornih bolnikih pa je ta količina še manjša, saj njihov organizem ni sposoben absorbirati sadnega sladkorja. Jabolka, hruške, fige, dateljni, mango, ananas in slive so po besedah strokovnjakov sadeži, ki vsebujejo posebej velike količine sadnega sladkorja.
Priporočena količina sadja, ki naj bi ga odrasla oseba dnevno zaužila, je 500 gramov, otroci pa do 250 gramov. Priporočljivo je tudi, da sadja ne zaužijemo na prazen želodec in da ga ne mešamo z jogurtom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje