Ameriško kardiološko društvo je prepričano, da redno uživanje rib, bogatih z maščobnimi kislinami omega-3 (npr. tunov), preprečuje nastanek bolezni srca in ožilja.
Tudi strokovnjaki za prehrano menijo, da so morske ribe bistven del zdrave prehrane in da bi jih morali uživati vsaj dvakrat na teden. Meso tuna vsebuje malo maščob, a je bogato s koristnimi maščobnimi kislinami omega-3, proteini, vitamini in minerali.
Tunina je lahko del katerega koli obroka - lahko jo jemo kot predjed, v solati ali kot glavno jed. Še posebno priljubljen način priprave so zrezki iz tunine in namazi, pripravimo lahko tudi veliko različnih vrst izredno nasitnih solat.
Ko kupujete tunino, se vedno prepričajte, da je sveža, med pripravo pa ne uporabljajte preveč olja, saj boste drugače izničili koristne lastnosti tunine. Pa še to: najboljša je malce manj pečena.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje