Raziskave so pokazale, da čaj spodbuja krvni pretok in pomirja arterije, vendar so znanstveniki berlinske univerze ob tem odkrili, da mleko izniči zaščitni učinek, ki varuje pred kardiovaskularnimi boleznimi.
Čaj je v svetovni porabi drugi takoj za vodo, njegove koristi pa bi lahko imele pomembne vplive na javno zdravstvo.
Ekipa nemških strokovnjakov je zdaj odkrila, da proteini v mleku, imenovani kaseini, zmanjšujejo količino čajnih sestavin katečinov, ki povečujejo raven zaščite proti srčnim obolenjem. Te nove ugotovitve bi lahko pojasnile, zakaj države, kot so Velika Britanija, kjer čaj redno uživajo z mlekom, niso pokazale zmanjšanja tveganja za srčne bolezni in kapi zaradi pitja čaja.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje