Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Evropa Problematika prostovoljnih tujih borcev: brez izkušenj, brez nadzora, brez zadržkov

10.03.2022

Razlogov, zakaj si želijo odpotovati na drug konec Evrope, na drug konec sveta, in se boriti za Ukrajino, je skoraj toliko, kot je teh prostovoljnih borcev iz tujine, ki se javljajo v boj. A previdno, preden vse pripišete človekoljubnim vzgibom.

Kulinarika Prva "0 waste" restavracija na svetu: Reciklirano pohištvo, odpadkov ni, niti košev za smeti ne

05.03.2022

Danes že praktično vsaka druga restavracija po svetu poudarja svojo predanost zelenemu, ekološkemu načinu delovanja. A Silo v Londonu je bil tisti, ki je oral ledino in je s svojo radikalnostjo še vedno nekaj korakov pred ostalimi.

Evropa Nato proti prepovedi preletov nad Ukrajino: "Pravilnost odločitve se bo, žal, izkazala pozneje"

04.03.2022

Nato nasprotuje vzpostavitvi območja prepovedi preletov nad Ukrajino, je poudaril generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg, saj bi to pomenilo še več ubitih civilistov. A kaj točno je območje prepovedi preletov in kakšne bi bile posledice?

Portret Življenjska vloga Volodimirja Zelenskega

07.03.2022

Ko se bo nekoč pisala zgodovina rusko-ukrajinske vojne, bo ena ključnih izjav tega spora zagotovo tista, v kateri Volodimir Zelenski na ameriško ponudbo za evakuacijo odvrne: "Potrebujem strelivo, ne prevoza."

Svet Ko vojno zamegli propaganda družbenih omrežij: "Novinarstvo je blizu klinične smrti"

01.03.2022

V vojni je prva žrtev resnica, je 500 let pred našim štetjem dejal grški dramatik Ajshil, zagovornik atenske demokracije. 2500 let pozneje se kaj dosti ni spremenilo, kvečjemu je resnica še bolj izkrivljena, ločnica med dejstvi in fikcijo pa zamegljena.

Kulinarika Pod Eifflovim stolpom, za najbolj vročo mizo na svetu ta hip

23.02.2022

Restavracija, o kateri se to zimo največ govori, restavracija z morda najbolj vročimi mizami na svetu ta hip, ni Noma, ni Mirazur, ni Etxebarri, ampak pičlih 100 dni trajajoči pop-up dveh največjih imen svetovne gastronomije – Ducasse in Adria.

Svet Igra imperijev: grožnja Rusije kot krinka apetitov ZDA v Ukrajini?

14.02.2022

“ZDA so predane krepitvi našega odnosa z Ukrajino, ko si prizadevamo zgraditi cvetočo prihodnost za vse Ukrajince," piše na strani State Departmenta, ki je to zavezo podkrepil s 5,4 milijarde dolarjev pomoči, ki so jo ZDA od leta 2014 namenile Ukrajini.

Azija z Oceanijo Samomori indijskih kmetov – tiha epidemija podeželja brez prihodnosti

13.02.2022

Samomori niso nekaj, o čemer bi se v Indiji kaj dosti govorilo. A težko je prezreti epidemijo, ki pustoši po indijskem podeželju od 70. let dalje in ki vsako leto terja okoli 10.000 življenj.

Kulinarika Čas za (neskončni) aperitiv: Prva slovenska destilarna z brezalkoholnimi žganicami

08.02.2022

Aperitivo Classico bi bil lahko vermut s svojimi zeliščnimi notami rožmarina in timijana ter trpkostjo grenke pomaranče. "Gino" iz brinovih jagod, kardamoma in citrusa je popoln s tonikom. Klasični G & T. Le da je gin v tem primeru – brezalkoholen.

Popkultura Kdo je Joe Rogan in zakaj je najvplivnejši ameriški radijec tako kontroverzen

01.02.2022

Covid-19, ukrajinsko-ruski šah in Joe Rogan. Tako nekako se zdi, da se polnijo medijske naslovnice v teh dneh. Ampak zakaj je ameriški radijec, zaradi katerega glasbeniki postavljajo ultimat Spotifyu, tako kontroverzen in ali so očitki upravičeni?

Ture avanture Nazdravljanje na Mont Blancu, v najvišji vinski kleti Evrope

01.02.2022

Ekspresno hitro vas popelje ultramoderna gondola iz senčne doline, polne hotelov in dopustniških chaletov, nad Courmayeur, nad bleščeče bela pobočja, proti strah vzbujajočim vršacem, ki sestavljajo gorski masiv Mont Blanca, proti najvišji gori Evrope.

Ture Prva urbana vinska klet v Skandinaviji: brez vinogradov, brez tradicije, brez pravil

17.01.2022

Urbana vinska klet! Švedsko vino iz uvoženega grozdja! Za vse, ki prihajamo iz tradicionalnih vinorodnih držav, se to sliši skorajda bogokletno.

Stran 14 od 84
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov