Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
12.09.2017 32 min

Začimbe


Začimb naši predniki niso uporabljali le kot dodatek k jedem, temveč so jih uporabljali tudi kot zdravila. Danes se zdi, da smo na njihove blagodejne učinke kar malce pozabili in jih uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov. Ingver denimo ščiti srce in ožilje, dviga energijo in zdravi razjede. Klinčki in cimet so najmočnejši antioksidanti, ki jih poznamo. Koriander spodbuja delovanje trebušne slinavke in prispeva k proizvodnji inzulina. V torkovem Svetovalnem servisu se bomo spraševali, kako delujejo posamezne začimbe, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice. Z nami bo Marija Kočevar, odlična poznavalko začimb.


Svetovalni servis

4301 epizod


Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.

12.09.2017 32 min

Začimbe


Začimb naši predniki niso uporabljali le kot dodatek k jedem, temveč so jih uporabljali tudi kot zdravila. Danes se zdi, da smo na njihove blagodejne učinke kar malce pozabili in jih uporabljamo zgolj kot izboljševalce okusov. Ingver denimo ščiti srce in ožilje, dviga energijo in zdravi razjede. Klinčki in cimet so najmočnejši antioksidanti, ki jih poznamo. Koriander spodbuja delovanje trebušne slinavke in prispeva k proizvodnji inzulina. V torkovem Svetovalnem servisu se bomo spraševali, kako delujejo posamezne začimbe, kako jih uporabljati in kako pripraviti ustrezne začimbne mešanice. Z nami bo Marija Kočevar, odlična poznavalko začimb.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov