Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Beli riž vsebuje več škroba in manj hranilnih snovi, rjavi nebrušeni riž pa je bolj polnovredno živilo, vendar tudi teže prebavljiv. Ozki, podolgovati riž basmati naj bi bil kralj riža, primeren za jezi z azijskim pridihom, divji riž pa sodi med manj znane vrste in pravzaprav niti ni riž, temveč seme posebne vodne trave. Rdeči riž je primeren za pripravo kvašenih jedi, uporabljajo ga tudi v zeliščni medicini in je lahko prehransko dopolnilo. Kako se ob vsej omenjeni izbiri odločiti za pravo vrsto riža za pripravo jedi? Nekakšen priročnik za izbiro riža, pa tudi kakšno idejo za pripravo riževih jedi vam bomo ponudili v Svetovalnem servisu z gostjo Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.
O vrstah riža in jedeh z rižem v pogovoru z Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije
Beli riž vsebuje več škroba in manj hranilnih snovi, rjavi nebrušeni riž je bolj polnovredno živilo, je pa tudi težje prebavljiv. Medtem ko naj bi bil ozek podolgovati basmati riž kralj med riži, primeren za jedi z azijskim pridihom, pa divji riž sodi med manj znane vrste in pravzaprav ni riž, temveč seme posebne vodne trave. Rdeči riž je primeren za pripravo kvašenih jedi, uporabljajo ga tudi v zeliščni medicini in je lahko prehransko dopolnilo.
Kako ob vsej omenjeni izbiri izbrati pravi riž za pripravo jedi? Nekakšen priročnik za izbiro riža pa tudi kakšno idejo za pripravo riževih jedi vam ponudimo v Svetovalnem servisu z gostjo Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.
4301 epizod
Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.
Beli riž vsebuje več škroba in manj hranilnih snovi, rjavi nebrušeni riž pa je bolj polnovredno živilo, vendar tudi teže prebavljiv. Ozki, podolgovati riž basmati naj bi bil kralj riža, primeren za jezi z azijskim pridihom, divji riž pa sodi med manj znane vrste in pravzaprav niti ni riž, temveč seme posebne vodne trave. Rdeči riž je primeren za pripravo kvašenih jedi, uporabljajo ga tudi v zeliščni medicini in je lahko prehransko dopolnilo. Kako se ob vsej omenjeni izbiri odločiti za pravo vrsto riža za pripravo jedi? Nekakšen priročnik za izbiro riža, pa tudi kakšno idejo za pripravo riževih jedi vam bomo ponudili v Svetovalnem servisu z gostjo Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.
O vrstah riža in jedeh z rižem v pogovoru z Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije
Beli riž vsebuje več škroba in manj hranilnih snovi, rjavi nebrušeni riž je bolj polnovredno živilo, je pa tudi težje prebavljiv. Medtem ko naj bi bil ozek podolgovati basmati riž kralj med riži, primeren za jedi z azijskim pridihom, pa divji riž sodi med manj znane vrste in pravzaprav ni riž, temveč seme posebne vodne trave. Rdeči riž je primeren za pripravo kvašenih jedi, uporabljajo ga tudi v zeliščni medicini in je lahko prehransko dopolnilo.
Kako ob vsej omenjeni izbiri izbrati pravi riž za pripravo jedi? Nekakšen priročnik za izbiro riža pa tudi kakšno idejo za pripravo riževih jedi vam ponudimo v Svetovalnem servisu z gostjo Mojco Koman, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.
Neveljaven email naslov