Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo, veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj izstopajoče. A za vsako vprašanje je dobro najti odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite odgovor iz prve roke. Na Prvem, vsak delavnik med 8.95 in 8.30.
Z aditivi živilom podaljšujemo kakovost, obstojnost in jih ohranjamo varna
Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Kako varni pravzaprav so, kako je regulirana njihova uporaba in kako prepoznati označbe? Barvila, sladila, konzervansi, stabilizatorji in ojačevalci arome so bili tema tokratnega Svetovalnega servisa, na vprašanja je odgovarjala Nina Zupanič, prehranska strokovnjakinja z Inštituta za nutricionistko.
4293 epizod
Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.
V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo, veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj izstopajoče. A za vsako vprašanje je dobro najti odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite odgovor iz prve roke. Na Prvem, vsak delavnik med 8.95 in 8.30.
Z aditivi živilom podaljšujemo kakovost, obstojnost in jih ohranjamo varna
Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Kako varni pravzaprav so, kako je regulirana njihova uporaba in kako prepoznati označbe? Barvila, sladila, konzervansi, stabilizatorji in ojačevalci arome so bili tema tokratnega Svetovalnega servisa, na vprašanja je odgovarjala Nina Zupanič, prehranska strokovnjakinja z Inštituta za nutricionistko.
Neveljaven email naslov