Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Roditelji vina so vinska trta in ekološke razmere, njegova usoda pa sta vinarjevo znanje in uporaba tega znanja, pravi vinogradniška modrost. Kakovost vina je torej odvisna od številnih dejavnikov: od skrbnega obdelovanja trte in vremenskih razmer med zorenjem do trgatve ter znanja in tehnik, s katerimi izkoristimo potencial negovanega sadeža v procesu pridelave vina. V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o kletnih opravilih v času, ko je fermentacija grozdja po večini že končana. Kaj storimo, ko fermentacija ošibi? Kdaj opravimo prvi pretok in žveplanje? Kdaj se odločimo za biološki in kdaj za kemični razkis? Katere so najpogostejše napake vina, kdaj se pojavljajo in kako jih odpravimo? Vabljeni v našo družbo v sredo deset minut pred osmo.
Od tega, kako poteka pretvorba sladkorja v alkohol, torej pri kakšni temperaturi in s kakšnimi kvasovkami, je v veliki meri odvisna kakovost bodočega vina
Roditelja vina sta vinska trta in ekološke razmere, njegova usoda pa vinarjevo znanje in uporaba tega znanja, pravi vinogradniška modrost. Kakovost vina je torej odvisna od številnih dejavnikov: od skrbnega obdelovanja trte in vremenskih razmer med zorenjem, do trgatve ter znanja in tehnik, s katerimi izkoristimo potencial negovanega sadeža v procesu pridelave vina. V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o kletnih opravilih v času, ko je fermentacija grozdja po večini že zaključena. Kaj storimo, ko fermentacija ošibi? Kdaj opravimo prvi pretok in žveplanje? Kdaj se odločimo za biološki in kdaj za kemični razkis? Katere so najpogostejše napake vina, kdaj se pojavljajo in kako jih odpravimo? Vabljeni v našo družbo v sredo, 10 min pred osmo.
4293 epizod
Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.
Roditelji vina so vinska trta in ekološke razmere, njegova usoda pa sta vinarjevo znanje in uporaba tega znanja, pravi vinogradniška modrost. Kakovost vina je torej odvisna od številnih dejavnikov: od skrbnega obdelovanja trte in vremenskih razmer med zorenjem do trgatve ter znanja in tehnik, s katerimi izkoristimo potencial negovanega sadeža v procesu pridelave vina. V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o kletnih opravilih v času, ko je fermentacija grozdja po večini že končana. Kaj storimo, ko fermentacija ošibi? Kdaj opravimo prvi pretok in žveplanje? Kdaj se odločimo za biološki in kdaj za kemični razkis? Katere so najpogostejše napake vina, kdaj se pojavljajo in kako jih odpravimo? Vabljeni v našo družbo v sredo deset minut pred osmo.
Od tega, kako poteka pretvorba sladkorja v alkohol, torej pri kakšni temperaturi in s kakšnimi kvasovkami, je v veliki meri odvisna kakovost bodočega vina
Roditelja vina sta vinska trta in ekološke razmere, njegova usoda pa vinarjevo znanje in uporaba tega znanja, pravi vinogradniška modrost. Kakovost vina je torej odvisna od številnih dejavnikov: od skrbnega obdelovanja trte in vremenskih razmer med zorenjem, do trgatve ter znanja in tehnik, s katerimi izkoristimo potencial negovanega sadeža v procesu pridelave vina. V sredinem Svetovalnem servisu bomo govorili o kletnih opravilih v času, ko je fermentacija grozdja po večini že zaključena. Kaj storimo, ko fermentacija ošibi? Kdaj opravimo prvi pretok in žveplanje? Kdaj se odločimo za biološki in kdaj za kemični razkis? Katere so najpogostejše napake vina, kdaj se pojavljajo in kako jih odpravimo? Vabljeni v našo družbo v sredo, 10 min pred osmo.
Neveljaven email naslov