Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Znani rezultati vseslovenske študije
Vitamin D je izjemno pomemben vitamin, opozarjajo slovenski raziskovalci, saj igra eno ključnih vlog pri optimalnem delovanju človeškega telesa. V organizmu je namreč vpleten v številne procese. Zato je strokovnjake zanimalo, kakšna je preskrbljenost odraslih prebivalcev Slovenije z vitaminom D. Po besedah vodje projekta prof. dr. Igorja Pravsta z Inštituta za Nutricionistiko je obsežna raziskava razkrila precejšnja sezonska nihanja in pokazala na pomanjkanje vitamina D v zimskih mesecih.
Če med poletjem potrebe po vitaminu D pokrijemo že s krajšo zmerno izpostavljenostjo soncu, kot je na primer petnajst minutni sprehod, pa moramo jeseni in pozimi zaradi pomanjkanja ali slabše intenzitete sončnih žarkov vitamin D v telo vnesti predvsem s hrano. Dr. Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje pravi, da ga je največ v ribah – zlasti v lososu, tuni, sardinah – pa tudi v gobah, jajcih, mleku in mlečnih izdelkih.
927 epizod
Področje medicine je obširno, razvoj pa izredno hiter. Težko je slediti vsem novostim, ki so zaradi zapletenih postopkov uvajanja včasih že rahlo zastarele. Pa naj bodo to nove diagnostične metode ali pa tiste, ki so zaradi izpopolnjenih naprav bolnikom prijaznejše. V oddaji govorimo tudi o postopkih zdravljenja in rehabilitacije in novih zdravilih. V oddajo Ultrazvok vabimo najvidnejše domače strokovnjake z različnih področij, kjer poskušamo našim poslušalcem strokovno, obenem pa razumljivo predstaviti problematiko področij, ki jih najbolj zanimajo. Oddajo pripravlja Iztok Konc.
Znani rezultati vseslovenske študije
Vitamin D je izjemno pomemben vitamin, opozarjajo slovenski raziskovalci, saj igra eno ključnih vlog pri optimalnem delovanju človeškega telesa. V organizmu je namreč vpleten v številne procese. Zato je strokovnjake zanimalo, kakšna je preskrbljenost odraslih prebivalcev Slovenije z vitaminom D. Po besedah vodje projekta prof. dr. Igorja Pravsta z Inštituta za Nutricionistiko je obsežna raziskava razkrila precejšnja sezonska nihanja in pokazala na pomanjkanje vitamina D v zimskih mesecih.
Če med poletjem potrebe po vitaminu D pokrijemo že s krajšo zmerno izpostavljenostjo soncu, kot je na primer petnajst minutni sprehod, pa moramo jeseni in pozimi zaradi pomanjkanja ali slabše intenzitete sončnih žarkov vitamin D v telo vnesti predvsem s hrano. Dr. Urška Blaznik iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje pravi, da ga je največ v ribah – zlasti v lososu, tuni, sardinah – pa tudi v gobah, jajcih, mleku in mlečnih izdelkih.
Neveljaven email naslov